Over Weblaunch
 

Weblaunch is sinds 2004 actief met het maken van websites en webshops. Voorheen ook bekend onder de naam Infiweb Media. De core business is het maken van websites en webshops, maar we maken ook apps / web based software, interface design, en drukwerk. Wij werken met een vast team ervaren mensen, die ieder hun eigen specialiteiten hebben. Ons team is een hechte groep van developers die grotendeels al vanaf begin af aan bij ons werkt.

Infiweb Media is sinds 2004 actief met het maken van websites en webshops. De core business is het maken van websites en webshops, maar we maken ook apps / web based software, interface design, en drukwerk. Wij werken met een vast team ervaren mensen, die ieder hun eigen specialiteiten hebben. Ons team is een hechte groep van developers die grotendeels al vanaf begin af aan bij ons werkt.

Wij zijn gevestigd in een monumentaal pand aan een park te Groenlo, in Gelderland. Voor ons de ideale omgeving die ons niet alleen de uitstraling geeft die hoort bij een webbureau wat al meer dan tien jaar bestaat, maar ook inspiratie geeft.

Er is altijd voldoende gratis parkeer gelegenheid. De ingang van ons kantoor vindt u aan de rechterzijde.

Maak een afspraak en kom een keer langs voor een kop koffie u bent altijd welkom.

De kern


Infiweb is goed in maatwerk. Vanaf het begin af aan maken we liever iets zelf, dan dat we iets inkopen of uitbesteden. Zo houden we controle over het hele proces en vooral ook hoe een website makkelijk te beheren is en blijft. Kunnen we innovatieve functies blijven maken zonder de eenvoud te verliezen. Een website moet naast doeltreffend ook vooral zo makkelijk en snel mogelijk te beheren zijn.


Blijven investeren


De ontwikkeling van het web gaat razendsnel en het is van groot belang om te blijven investeren in kennis en in nieuwe systemen. Niet alleen functioneel maar ook qua SEO. Daarnaast is er de laatste jaren steeds meer te doen omtrent de opkomst van smartphones en tablets, social media. Technieken die sneuvelen, zoals Flash en Silverlight. Opeens moet alles in de cloud. Steeds is alles weer anders.
Stilstand is achteruitgang


De ontwikkelingen gaan sneller dan ooit. Gaat een bedrijf digitaal niet mee met zijn tijd, dan kan het verrast worden. Neem nu Neckermann, dat relatief laat is begonnen aan e-commerce en veel te lang heeft vastgehouden aan de papieren catalogus. Wie had gedacht dat dit zo succesvolle bedrijf wat al meer dan 60 jaar bestond met een omzet van 1,3 miljard toch zo kon instorten? Het web heeft - direct en indirect - een enorme invloed gekregen op hoe bedrijven presteren.

Er is steeds meer leegstand bij winkelpanden, tegelijk groeien webwinkels als bol.com, zalando en conrad elk jaar steeds meer. Opeens gaat daar dan de free record shop (vrijwel) failliet. Tegelijk groeien iTunes en Spotify als kool. Videotheken verdwijnen en worden vervangen door Netflix en andere on demand online videotheken. Het is niet dat het verdwijnt, het zijn verschuivingen waar je als ondernemer iets mee kunt doen. Het zijn geen bedreigingen, maar kansen.

Makkelijker en laagdrempeliger dan ooit


Was het maken van een app of een webwinkel iets voor grote partijen, nu kan iedereen dat laten maken. Ook kleine bedrijven en zelfs particulieren kunnen weer meedoen. En ondanks alle kaalslag is dat toch wel weer mooi. Kansen voor iedereen.

Meer dan ooit geldt vandaag de dag dat achterover leunen niet meer kan : stilstand is achteruitgang !

Vooruit denken en anticiperen is belangrijker dan ooit, en voor het digitale deel kan infiweb Media u daarmee helpen. Samen bedenken we hoe u vooruit kan komen in de digitale vaart der volkeren!